Nowy produkt
Papier masa cukrowa FONDANT PREMIUM A4 grubości 0,55-0,70 mm gotowy do druku
papPREMIUM24
0 produkt produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Papier jadalny FONDANT PREMIUM - Masa Cukrowa - 24 szt
BEZ DODATKU E171
Arkusze masy cukrowej Premium to wydruk na elastycznej masie, która pozwala na znakomite odwzorowanie barw i ostrości druku. Ze względu na nowe dyrektywy UE arkusze te nie posiadają w składzie barwnika E171, ale dzięki zastosowaniu specjalnych mieszanek arkusze są białe i gładkie. Nadają się na każdy wydruk w którym ważne jest odwzorowania barw i szczegółów. Struktura arkuszy jest gładka i bez wyczuwalnej chropowatości. Jeśli masz wątpliwości możesz skontaktować się z nami gdzie wyjaśnimy, który z arkuszy będzie dla Ciebie odpowiedni. Arkusze te są "nalewane" na specjalny film foliowy który jest ich podkładem i stabilizatorem. Folię usuwa się przed nałożeniem wydruku na wypiek. Masa cukrowa PREMIUM nie nadaje się do bezpośredniej aplikacji na kremy z śmietany gdyż jak wiemy może to doprowadzić do rozpuszczenia arkusza. Warto miejsce gdzie będzie wydruk przesmarować kremem np. maślanym tylko w celu aplikacji.
Skład: Skrobie modyfikowane (E1412, E1422), maltodekstryna, cukier, gliceryna (E422), glukoza, woda, olej kokosowy, , środek żelujący: guma celulozowa (E460i, E466), guma arabska, emulgatory: (E471, E492, E435), aromat: wanilina, regulator kwasowości: E330, środek konserwujący: E202.
Masy cukrowe zapewniają najwyższą jakość wydruku w stosunku do wafli gdyż uzyskany kontrast i ostrość jest na bardzo wysokim poziomie.
Papier FONDANT PREMIUM nie stosuje się bezpośrednio na bitą śmietanę. Masa ma dobrą elastyczność dlatego wycinane z niej nadrukowane elementy można formować lub dostosowywać do kształtu na który zostają nałożone.
Ilość w opakowaniu: 24 szt
Rozmiar 21 cm x 29 cm
Ważność do spożycia 20 miesięcy od daty produkcji