Obniżka!
Polewa Masło Orzechowe Candy Melts 340g Wilton
Polewa Masło Orzechowe Candy Melts 340g Wilton
Pokaż wszystkie zdjęcia

Polewa Masło Orzechowe Candy Melts 340g Wilton

  • Pastylki Candy Melts o smaku masła orzechowego i kolorze! Na ciasteczka i Cake Popsy! 340g


  • Wilton
  • 1911-1516

  • 1 produkt

16,74 zł

18,00 zł

Cena zawiera podatek VAT

-7%

- +

Ostatnie egzemplarze!

Pastylki Masło Orzechowe Candy Melts Wilton 340g około 144 pastylek

 

Pastylki Czekoladowe Candy Melts posiadają rewelacyjny smak i gładką strukturę, dlatego stanowią świetną bazę do produkcji domowych cake pops, czekoladek i polew do lizaków!

Pastylki Candy Melts są proste w użyciu.

Wystarczy, że rozpuscisz je w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i możesz wlewać do foremek.

Do wylewania precyzyjnych aplikacji najpewniej jest w tym celu zastosować worek cukierniczy. Po wlaniu masy należy stuknąć foremą o blat w celu zniwelowania pęcherzyków powietrza. Następnie odstawić całości i pozostawić do ostudzenia np. w lodówce. Jeśli tworzysz wzory z kilku kolorów pastylek należy odczekać odpowiednio długo przed nałożeniem kolejnej warstwy innego koloru ponieważ poprzedni musi zastygnąć aby nie wymieszał się z nową barwą.

Pozostałości polewy nawet zastygniętej można ponownie topić i nie wymgają przechowywania w lodówce.


Topienie w kuchence mikrofalowej:

Pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.

Pastylki czekoladowe można również topić bezpośrednio w plastikowych woreczkach dekoratorskich wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.

Wykonanie rozpuszczenia w kąpieli wodnej:

Napełnij garnek wodą poniżej poziomu dna naczynia górnego doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.

Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.

Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 1,5 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde opakowanie (283 g).

Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.

Waga netto: 340g

Katalog: 1911-1516



Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, aromat masła orzechowego 


Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu

Napisz opinię

Polewa Masło Orzechowe Candy Melts 340g Wilton

Polewa Masło Orzechowe Candy Melts 340g Wilton

  • Klienci kupili również
  • Inne produkty z tej kategorii

    Oczekiwanie na dostawę Polewa Tęczowa Candy Melts 283g Wilton
    Oczekiwanie na dostawę Polewa Niebieska Candy Melts 340g Wilton
    Oczekiwanie na dostawę Polewa Czerwone Candy Melts 340g Wilton
    Oczekiwanie na dostawę Polewa Turkusowa Candy Melts 340g Wilton
    Oczekiwanie na dostawę Polewa Zielona Jasna Candy Melts 340g Wilton
    Oczekiwanie na dostawę Polewa Żółta Candy Melts 340g Wilton