Nowy produkt
Pastylki Candy Melts w śnieżno białym kolorze! Na ciasteczka i Cake Popsy! 1kg
1911-4314
0 produkt produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Pastylki Śnieżno Białe Candy Melts Wilton 1kg około 430 pastylek
Pastylki Czekoladowe Candy Melts posiadają rewelacyjny smak i gładką strukturę, dlatego stanowią świetną bazę do produkcji domowych cake pops, czekoladek i polew do lizaków!
Pastylki Candy Melts są proste w użyciu.
Wystarczy, że rozpuścisz je w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej i możesz wlewać do foremek.
Do wylewania precyzyjnych aplikacji najpewniej jest w tym celu zastosować worek cukierniczy. Po wlaniu masy należy stuknąć foremą o blat w celu zniwelowania pęcherzyków powietrza. Następnie odstawić całości i pozostawić do ostudzenia np. w lodówce. Jeśli tworzysz wzory z kilku kolorów pastylek należy odczekać odpowiednio długo przed nałożeniem kolejnej warstwy innego koloru ponieważ poprzedni musi zastygnąć aby nie wymieszał się z nową barwą.
Pozostałości polewy nawet zastygniętej można ponownie topić i nie wymgają przechowywania w lodówce.
Topienie w kuchence mikrofalowej:
Pojemniku przeznaczonym do kuchenki mikrofalowej podgrzewać zawartość opakowania przez 1 min. na 50% mocy lub na ustawieniu rozmrażania. Dokładnie wymieszać i powtarzać czynności w interwałach 30 sekundowych aż do uzyskania całkowicie rozpuszczonej i jednolitej masy.
Pastylki czekoladowe można również topić bezpośrednio w plastikowych woreczkach dekoratorskich wówczas postępować zgodnie z opisaną procedurą ugniatając woreczek pomiędzy podgrzewaniem. Kiedy masa będzie całkowicie rozpuszczona należy odciąć końcówkę woreczka i wypełnić foremki.
Wykonanie rozpuszczenia w kąpieli wodnej:
Napełnij garnek wodą poniżej poziomu dna naczynia górnego doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Wysypać pastylki do górnego naczynia i mieszać bez przerwy aż do całkowitego rozpuszczenia. Unikać napowietrzenia masy.
Uwaga: Masa może utracić konsystencję w przypadku przegrzania lub dodania płynu. W takim wypadku należy dodać 1,5 łyżeczki białego tłuszczu roślinnego typu "Planta" na każde 280 g pastylek.
Formowanie: wylać rozpuszczoną masę do foremek. Potrząsnąć lekko aby usunąć pęcherzyki powietrza. Pozostawić do zastygnięcia. W celu wyjęcia gotowych lizaków lub czekoladek odwrócić foremkę i delikatnie ją wygiąć.
Waga netto: 1kg
Katalog: 1911-4314
Skład: cukier, częściowo uwodorniony olej palmowy, serwatka w proszku, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, lecytyna, sól, sztuczny aromat waniliowy
Termin przydatności do spożycia: zawsze co najmniej 6 miesięcy od daty zakupu