Nowy produkt
Farba na bazie masła kakaowego do malowania i barwienia czekolady 35g
C314
4 produkt produktów
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Sugarflair Barwnik Spożywczy w paście do malowania i barwienia czekolady
CZARNY - BLACK
Dodaj czarny barwnik do swojej czekolady by uzyskać odpowiednia barwę. Barwnik na bazie masła kakaowego jest idealny do ozdabiania własnych arkuszy transferowych i dodawania kolorów do czekoladowych polew czy kompozycji.
Kolor: czarny.
Działa szczególnie dobrze z białą czekoladą, tworząc żywy i przyciągający wzrok kolor. Po prostu zmieszaj barwnik z temperowaną białą czekoladą, aby w łatwy sposób dodać akcent.
Maksymalna dawka: 6g na kg.
Zawartość netto: 35 g.
Instrukcje użytkowania: Zdejmij pokrywę i ustaw kuchenkę mikrofalową na pełną moc (800 W) na 10 sekund. Dobrze wymieszaj po każdych 10 sekundach podgrzewania i powtarzaj, aż do całkowitego stopienia. Ewentualnie rozpuść barwnik, umieszczając słoiczek w ciepłej wodzie. Następnie posmaruj farbą foremkę do czekolady lub arkusz octanu, aby stworzyć kolorowe wzory, które odmienią Twoją czekoladową pracę.
Należy pamiętać, że wewnątrz pojemnika mogą pojawić się "pleśniowe" białe plamy, którę mogą wywołać niepokój ze względu na spój charakter. Zapewniamy, że te ślady nie są pleśnią i są naturalnym procesem separacji znanym jako wykwit masła kakaowego lub wykwit tłuszczowy. To „rozkwitanie” jest spowodowane procesem produkcyjnym, gdy barwnik jest schładzany lub hartowany, co powoduje tworzenie się nierównych kryształów. Do rozwoju pleśni potrzebna jest woda, a czekolada zaliczana jest do bezwodnych (nie zawiera wody). Jeśli ponownie rozpuścisz barwnik czekoladowy, ślady znikną, a barwnik będzie działać i smakować zgodnie z oczekiwaniami.
!! ORYGINALNY PRODUKT MARKI SUGARFLAIR !!
Zawartość słoiczka - 35g
Kolor: CZARNY - Black
Składniki: masło kakaowe, barwnik: E153. Ten produkt jest: bez orzechów, odpowiedni dla wegetarian, odpowiedni dla wegan.
Informacja o wartości odżywczej
w 100 g produktu: |
|
Wartość energetyczna |
3771 kJ/901 kcal |
Tłuszcze |
99,9 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone |
63,1 g |
Węglowodany |
0 g |
W tym cukry |
0 g |
Białko |
0 g |
Sól |
0 g |
Sposób przygotowania, stosowania i warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Temperatura 16-22 stopnie
Producent i siedziba: