Nowy produkt
Bardzo wydajne 50g opakowanie gumy ksantanowej
G42937
0 produkt produktów
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
FunCakes Guma Ksantanowa 50g
Guma ksantanowa w cukiernictwie stosowana jako zagęstnik i stabilizator do produktów o niższym pH. Nadaje się do lodów, galaretek, dżemów, marmolad, sosów, dressingów oraz polew owocowych.
Roztwory ksantanu nie reagują na działanie enzymów i zmiany temperatury. Wytrzymują zarówno ogrzewanie, jak i zamrażanie, oraz ponowne rozmrażanie. Zwiększa lepkość produktu.
Przepis na sporządzanie jadalnego kleju: zmieszaj 1/4 łyżeczki gumy ksantanowej z 4 łyżkami wody. Odstaw na 10 - 20 minut, aby się rozpuścił powstanie z tego przezroczysty, bezbarwny klej.
Przepis na szybkie pasteryzowanie: Wymieszaj 1 łyżeczkę gumy ksantanowej w 100 gramach lukru królewskiego. Odstaw go na około 1 godzinę przed użyciem
.
Przepis na gum paste: weź 5 gram gumy ksantanowej i 250 gramów masy cukrowej. Zagnieść i najlepiej pozostaw na 20-30 minut przed użyciem.
Opakowanie zawiera 50g
Składniki: Guma Ksantanowa 100%